Home » Resultaat Sandra

Resultaat Sandra

Gepubliceerd op 17 september 2019 om 12:00

Graag deel ik mijn eigen resultaat. Voor mijn eerste zwangerschap kon ik eten wat ik wou (dacht ik). Ik kwam geen grammetje aan en was zelfs te dun. 

Maar daar kwam toch verandering in toen ik thuis kwam te zitten met mijn zieke dochter. Ik bewoog veel minder en at en dronk ongezond en de verkeerde dingen.Daardoor groeide ik tot ik gok ik maat 42 was. Ik kwam van maat 34. Dat is behoorlijk wat. Het ergste was dat ik een keer met mijn toenmalige vriend en dochter de stad in was en bukte om iets op te pakken en ik uit mijn broek scheurde. Ik schaamde mij toen zo. Snel een trui er omheen en een nieuwe broek kopen. Die 2 maten groter was dan die ik aan had! Ook had ik eigenlijk altijd last van mijn gewrichten, Voornamelijk aan mijn voeten en polsen. 

Ik tijdens Noorderzon in 2011

Na het overlijden van mijn dochter in 2007 ben ik weer gaan werken. Was het thuiszitten zat en wou niet meer de hele dagen thuis zitten. Ik ben toen aan de slag gegaan als schoonmaakster in het ziekenhuis. Mijn werkkleding was maat 42/44 en toen ik daar weg ging maat 34. Dat was puur het bewegen waardoor ik zoveel afviel. Elke dag vel lopen en bewegen. Maar snel dat ik daar gestopt was kwamen de kilo's er toch weer aan. Want ik had niet mijn leefpatroon aangepast. Totdat ik in 2010 in aanraking kwam met natuurvoeding. Ik vond dat super interessant en ik zette steeds meer voor mij nieuwe producten op tafel. Nog steeds dacht ik niet na over de gezondheidsaspecten van voeding. Maar dat veranderde toen ik 2012/2013 de opleiding natuurvoedingsadviseur ging volgen bij van Sonnevelt opleidingen. Ik at geen pakjes en zakjes meer en zo min mogelijk suikers. Ik raakte tijdens deze periode zwanger en na de eerste weken misselijkheid voelde ik mij super fit. Had geen last meer van mijn gewrichten, waar ik super blij mee was. Altijd die vervelende zeurende pijn was eindelijk weg. En dat door het aanpassen van mijn voeding! Wie had dat nou gedacht! Na de zwangerschap was ik dankzij de gezonde voeding ook vrij snel op gewicht. Wat sowieso niet zo heel veel aangekomen. 

Ik tijdens een concert van Kip Winger samen met mijn man

Na mijn derde zwangerschap (2016/2017) heb ik mij even laten gaan met suiker en snoep. Dat kwam denk ik omdat ik tijdens die hele zwangerschap op bed heb gelegen en niks binnen hield, Ik had een enorme behoefte aan suiker en vooral chocolade. De weegschaal kwam al snel boven de 65 en ging naar de 70 kilo. Dat is voor mijn lengte toch echt te zwaar. In 2018 heb toen echt weer de knop omgezet. Ik haalde mijn tweede diploma natuurvoedingsadviseur en stopte met het snoepen. Ging meer bewegen en de kilo's gingen er vrij snel weer af. Nu een jaar later ben ik nog steeds prima op gewicht rond de 58 kilo, voel mij fit en energiek. Ben blij dat ik mijn sport heb gevonden in powerwalking en wandel en fiets veel met de kinderen. Eet veel groente en fruit, maar ook gewoon pasta en aardappelen. Eet niet koolhydraatvrij , maar kies de de langzame koolhydraten en laat de snelle zoveel mogelijk staan. Geniet wat af en toe wat lekkers en heb mijn balans gevonden. Nog steeds niet helemaal heb buikje af maar dat komt nog wel! Dit alles gun ik jou ook! 

Voor mijn gezonde leefstijl versus nu 2018/2019

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.