Home » Blog » Praktijkdag gewichtsconsulente

Praktijkdag gewichtsconsulente

Gepubliceerd op 16 juni 2019 om 09:00

Vroeg in de ochtend sta ik op. Het is half 6 en heb vandaag praktijkdag voor de opleiding gewichtsconsulent. 

Ik zie er een beetje tegenop omdat ik het altijd toch wel een beetje spannend vind. Ook ben ik altijd bang dat ik niet genoeg heb voorbereid of weet. Dus als de dag weer achter de rug is ben ik weer opgelucht. En weet opzich altijd wel dat het goedkomt. In elk geval sta ik al vroeg in de ochtend mijn lunch voor te bereiden. Ik heb gisteravond al wat quinoa klaar gemaakt. Nu nog de verse groenten toevoegen. Een makkelijke gezonde salade van rode quinoa met paprika, komkommer, avocado, linzen, cherry tomaatjes en een beetje olijfolie. Ook een bakje met fruit gaat. Evenals een thermoskan kruidenthee en een fles water. Op de locatie zijn alleen snackautomaten dus dat is niet echt een optie. Net voordat ik de deur uit moet wordt Storm wakker. Dus snel nog een kus en een aai over zijn bol. Yes, ik ben weg en haal gelukkig de bus met daar op de aansluiting met de trein naar Utrecht. In Utrecht aangekomen stond de bus al klaar. Het was een kort bus ritje want de eerste halte moest ik er al uit. Ik stapte praktisch uit voor de school. ROC Utrecht. Eerst maar eens een toilet opzoeken. Zo dat lucht op. Ik was de tweede die het lokaal binnen kwam. Langzamerhand kwamen er steeds meer dames bij totdat we compleet waren. Na ja compleet. 1 iemand had al afgezegd en 1 kwam niet opdagen. We waren uiteindelijk mijn z'n elfen. Monique (de trainer) ging eerst uitleggen wat er verwacht wordt van het examen onderdeel je portfolio. Erg fijn om te horen en weet nu waar ik op moet letten. Daarna werden we in groepjes verdeelt en begon het rollenspel. De eerste keer was ik de cliënt en daarna de gewichtsconsulent. Ik vond het erg leerzaam en had veel aan de tips. Daarop volgend hadden we een half uurtje lunch pauze. Na de lunch gingen we in andere groepjes het voedingsschema doornemen van een cliënt. Welke vragen stel je en hoe. Toen we daarmee klaar waren, kregen wij de opdracht om een voedingsschema te bedenken aan de hand van een bepaald aantal kcal, rekening houdend met de koolhydraten, eiwitten en vetten. Heel leuk om te doen. Voor het laatste onderdeel hadden we nog een klein kwartiertje, dus in plaats van echt te oefenen even klassikaal behandeld. Hoe motiveer je je cliënt. En voor we het wisten was het 4 uur en zat de dag er al weer op en kon de reis naar huis weer beginnen...


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.