Home » Blog » Gezonde verjaardag?!

Gezonde verjaardag?!

Gepubliceerd op 3 november 2019 om 08:00

Aanstaande donderdag wordt Lois 6 jaar! Wat is dat snel gegaan, zeg! Vandaag vieren wij het alvast met de familie. Graag vertel ik jou hoe ik een verjaardag zo gezond mogelijk hou, zonder stress

De eerste 2 verjaardagen van Lois sloeg ik een beetje door in de gezonde verjaardagen, er was geen balans, veel werk, stress en bovendien ook nog eens erg duur. Ik was twee dagen aan het suikervrije taarten aan het bakken, niet 1 maar wel 3 of 4 verschillende. Aan de ene kant heel leuk, ik heb gisteren ook nog twee gebakken. Maar dat was niet het enige wat ik maakte. Ik bakte zelf crackertjes, maakte hummus, gevulde eieren, kocht geen frisdrank, maar verse appelsap. En ga zo maar door. Ik weet het niet eens meer, maar de tafel stond vol met gezonde zelfgemaakte hapjes. Allemaal leuk en lekker, maar voor mijn gasten maakte dat niet heel veel eens uit. Het gaat natuurlijk niet om het eten, maar om het samen zijn en het vieren van een verjaardag. 

 

Ook gaf het mij veel stress, was twee dagen in de keuken bezig, in combinatie met hele dagen werken, Een kleine kindjes die aandacht wil. Dat was natuurlijk ook niet helemaal de bedoeling. Ik heb het los gelaten... tot op een zekere hoogte. Ik kook sneller wat, vorig jaar heeft mijn zusje zelfs een taart gebakken voor Lois haar verjaardag. 

 

Het hoeft niet moeilijk te zijn om een gezond feestje neer te zetten. Hou het simpel. 

Gezonde makkelijke hapjes

 

  • Groentesnacks zoals reepjes paprika, worteltjes, komkommer
  • Hummus om te smeren en de groente in te dippen
  • Verse groentesoep (maak een grote pan)
  • Fruitsalade
  • Salade's 
  • Een zelf gemaakte taart
  • Kannen met water met fruit erin
  • Zelfgemaakte ijsthee

Op de taart en soep na, allemaal binnen een paar minuten op tafel! Wat wil je nou nog meer...

 Hoe meer er op tafel staat hoe meer er wordt gegeten, echter van groente kun je nooit teveel krijgen, weet wel matig met de taart


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.