Home » Over Sandra

Over Sandra                                                                                                             


Ik ben Sandra Roos-Kuiper, ik ben getrouwd en ik ben moeder van drie prachtige kinderen. Ik woon in Groningen en ik ben, natuurvoedingsadviseur, gewichtsconsulent en voedingstherapeut bij Natuurlijk Sandra, 32 uur per week werkzaam als assistent-bedrijfsleidster bij Natuurvoedingswinkel De Nieuwe Weg.

 

In 2011 ben ik, na een hele moeilijke periode in mijn leven, bij deze winkel begonnen als vrijwilliger. Deze moeilijke periode volgde op het overlijden van mijn oudste dochter Veerle in 2007.  Zij stierf op 4,5 jarige leeftijd aan de gevolgen van haar hartaandoening. Haar overlijden heeft er toe geleid dat ik even niet meer wist wat ik met mijn leven wilde. Ik was toen net 25 jaar en moest eigenlijk in de bloei van mijn leven staan. Het ging niet goed met mij en zorgde ook niet goed voor mijzelf. Ik leefde ongezond en had geen regelmaat.

 

Totdat ik iets kreeg met mijn man. We gingen minder uit, kreeg weer regelmaat en geborgenheid en ik begon bij De Nieuwe Weg als vrijwilligster. Ik voelde mij daar gelijk op mijn plek. Ik had ook al winkel- en horeca ervaring dus veel dingen waren niet nieuw voor mij. Bovendien klikte het met de eigenaar. Al snel kreeg ik meer verantwoordelijkheden en een enorme kans van Jacob. Ik mocht de opleiding Natuurvoedingsadviseur doen bij van Sonnevelt Opleidingen. Ik vond het fantastisch en leerde steeds meer over voeding en gezondheid. Ik ging bewuster om met wat wij aten en merkte ook aan mijzelf dat bepaalde klachten bij mij verdwenen. Wat er op tafel kwam waren gezonde gerechten en gingen alle pakjes en zakjes de deur uit. Ook varieerde ik meer en probeerde nieuwe ingrediënten uit.

 

Tijdens de opleiding raakte ik tot onze grote vreugde in verwachting! Ondanks een periode van veel misselijkheid heb ik de opleiding  goed afgerond en met mijn diploma op zak werd onze dochter Lois geboren.

 

Na mijn zwangerschap kreeg ik een vast contract in de winkel en in plaats van vrijwilliger werd ik assistent-bedrijfsleider.

 

Nog steeds ben ik daar erg op mijn plek en ga met plezier naar de winkel. Maar omdat ik niet uitgeleerd ben, startte ik met de opleiding Natuurvoedingsadviseur van Civas opleidingen. Ik heb vanwege de moeizame zwangerschap van mijn zoontje Storm daar iets langer over gedaan dan dat ik wou maar uiteindelijk heb ik deze opleiding ook succesvol afgerond.

 

Nu (2019) doe ik de opleiding gewichtsconsulent en kindervoedingsadviseur ga ervoor om deze dit jaar af te ronden.

 

Ik sta sterk in het leven en wil mijn ervaringen en kennis graag met jullie delen.

Natuurlijk Sandra voedingscoach

Klik hier voor een overzicht van mijn gevolgde opleidingen en interviews

Foto's: Rob Meijer