Home » Recepten » Egyptische linzensoep

Egyptische linzensoep

Gepubliceerd op 29 april 2018 om 12:00

Afgelopen Koningsdag wou ik graag iets oranjes maken van ingrediënten die in huis had. Het is toen deze soep geworden. En wat heb ik ervan gesmuld. Morgen maak ik hem weer, ik verdeel het in porties waarvan ik een deel invries. Zo heb ik altijd een goed vullende soep in huis en is ook makkelijk om mee te nemen naar mijn werk.

Ingrediënten voor 6 porties

400 gram rode linzen
1,6 liter groentebouillon
olie
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 wortels, in kleine plakjes
1 blikje gehakte tomaten
2 theelepel komijn
1/2 theelepel chillipoeder
zout
zwarte peper


Was de linzen onder stromend water. Verwarm de olie en fruit de ui. Voeg de knoflook en wortel toe en bak eventjes mee. Voeg de linzen, tomaat, 1 theelepel komijn en bouillon toe en breng  aan de kook, doe een deksel op de pan en laat heel zachtjes pruttelen, af en toe roeren. Na drie kwartier tot een uur zijn de linzen helemaal zacht.
Breng op smaak met zout, peper, chillipoeder en komijn.

Garneer de soep met yoghurt, olijfolie en of citroenpartje

Opmerkingen en tips
Deze soep is vrij dik; als je een dunnere soep wilt, kun je aan het einde water toevoegen.

Je kunt de soep serveren met extra citroensap en olijfolie, zodat iedereen dit naar smaak kan toevoegen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.