Home » Gerookte zalmfilet met gember

Gerookte zalmfilet met gember

Gepubliceerd op 16 mei 2018 om 13:00

Zalm met bosui, komkommer en een gemberdressing. En dit is me toch heerlijk. Vis eten is erg belangrijk. Je krijgt daardoor de juiste vetten binnen die essentieel zijn voor je lichaam. Minstens 1 keer per week een vis gerecht eten is een goede basis.

Ingrediënten

250 gram gerookte zalm
1/2 komkommer, ongeschild, in smalle reepjes
1 lente-of bosuitje, in smalle ringen
2 el. sesamzaadjes

voor de dressing:

5 el. olijfolie
2 el. limoen- of citroensap
1 klein stukje gember, geraspt
1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes

 

Verdeel de zalm over de borden. Schep op het midden ervan een bergje komkommer met bosui. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan.

Meng de ingrediënten voor de dressing. Sprenkel deze over de zalm en groenten, en strooi de sesamzaadjes erover.

Tip
Vervang de zalm eens door gerookte forelfilet.
Neem in plaats van sesamzaad gehakte koriander.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.