Home » 7 groentestoof met Marokkaanse kruiden

7 groentestoof met Marokkaanse kruiden

Gepubliceerd op 28 augustus 2018 om 10:45

Het idee is heel simpel. Neem zeven groenten en stoof die langzaam lekker gaar in een pan of tajine. Alle groenten blijf je proeven en de kruiderij geeft er een speciale smaak aan. Welke groenten? Neem wat je lekker vindt. Bijvoorbeeld pompoen, bataat, aubergine,  wortels, bloemkool, boontjes en courgette. Plus natuurlijk ui, knoflook en koriander.

Baharat
Om het gerecht te kruiden gebruik je baharat. Dat koop je in verschillende smaken in een Marokkaanse winkel of je mengt het zelf. Bijvoorbeeld in deze verhouding:

  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gemalen korianderzaad
  • ½ eetlepel gemalen kaneel
  • ½ eetlepel gemalen nootmuskaat
  • ½ eetlepel gemalen kardemom
  • ¼ eetlepel zwarte peper
  • ¼ eetlepel gemalen kruidnagel.

pompoen
bataat
aubergine  
romenesco
bloemkool
sperzieboontjes 
courgette
2 uien 
2 teentjes knoflook
1 el tomatenpuree 
blikje kikkererwten
koriander

 

Bak de uien langzaam goudgeel in een flinke scheut olijfolie en doe de steeltjes van de koriander erbij. Voeg de knoflook toe. Nog even bakken, voeg dan naar smaak zout en baharat toe. Doe alle groenten erbij, schep het geheel om en giet er wat kokend water op. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door Laat het geheel zo’n half uurtje zachtjes pruttelen tot het lekker gaar is. Veel verse koriander erover en direct serveren.

 

Variaties
Lekker met rijst (glutenvrij), couscous of bulgur

Als variatie kun je de laatste vijf minuten een blikje kikkererwten toevoegen, wel goed afspoelen. Ook lekker is op je bord een eetlepel zure room of sojayoghurt toevoegen. En tot slot kun je de smaak nog versterken met verse munt. En als je die toch hebt, drink er dan een kopje verse muntthee naast.

Eet smakelijk!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.