Home » Recepten » Bananen-aardbeienbrood met chocolade

Bananen-aardbeienbrood met chocolade

Gepubliceerd op 10 augustus 2018 om 20:00

Ik had weer eens een heleboel rijpe bananen liggen. Een aardbeien die echt op moesten. En een bananenbrood had ik alweer een hele tijd niet gemaakt. Dus bedacht ik deze heerlijke combinatie,

Ingrediënten

 

80 ml gesmolten kokosolie

60 ml ahornsiroop

3 rijpe bananen

60 ml rijstmelk (of een andere melk)

2 eieren

200 gram aardbeien in stukjes

250 gram tarwe fijn meel (of een meel naar keuze)

1 tl baking soda

1/2 tl zout

1/3 tl vanillepoeder

2 el chia zaad

1 tl kaneel

2 repen Vivani 75% pure chocolade (gezoet met kokosbloesemsuiker)

 

Voeg de bananen, eieren, melk, 60 gram aardbeien, ahornsiroop en kokosolie in een blender en zet die even kort aan. 

Meng in een kom de droge ingrediënten, behalve de overgebleven aardbeien. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng het goed door totdat je geen meel meer ziet. Voeg de aardbeien toe en zorg dat ze goed verdeel worden in het mengsel. Vet en bekleed een  cake vorm en giet het beslag er in. Zet in een voorverwarmde oven op 180-200 graden voor ongeveer 1 uur. Check na ongeveer 45 minuten met een een satéprikker of die er schoon uit komt. Zo ja dan is de cake gaar en kan die uit de oven. Laat afkoelen.

 

Terwijl de cake afkoelt smelt je de chocolade au bain-marie. Zodra het gesmolten is giet je het over het bananenbrood en laat je de chocolade hard worden. 

 

Heerlijk als ontbijt maar kan ook prima bij een kop (kruiden)thee, Of als toetje! Het is gewoon een heerlijke bananenbrood! 

Enjoy!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.