Home » Recepten » Koude gegrilde paprika-tomatensoep

Koude gegrilde paprika-tomatensoep

Gepubliceerd op 28 juli 2018 om 16:00

Zomerse koude gegrilde paprika-tomatensoep. Ondanks dat het een simpele soep is kost het aardig wat tijd omdat de paprika en de tomaten gegrild worden in de oven.

Dit recept is voor ongeveer 4 liter soep. 

Ingrediënten:

2 kilo (rijpe) tomaten 

2 kilo rode paprika

700 ml cocktail kuur sap (of een andere tomaten groentesap)

1 liter water

Handvol verse basilicum

zout en peper

 

Gril de paprika in de oven. Bekleed daarvoor een bakplaat met bakpapier en leg daar de paprika's op. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven op ongeveer 200 graden. Na 45 minuten tot 1 uur zijn ze wel klaar. Ze zijn klaar als ze zwart beginnen te worden en het vel makkelijk los komt. Laat afkoelen. Verwijder het vel, zaadjes en plaats alvast in een grote soeppan.

Herhaal dit met de tomaten, laat afkoelen. Verwijder het vel en het kroontje. Voeg de tomaten in de pan bij de paprika's. 

Voeg de overige ingrediënten toe en puree het glad met een staafmixer. Bewaar de soep in de koelkast en serveer hem koud!

 

Enjoy!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.