Home » Kaassoufflé

Kaassoufflé

Gepubliceerd op 13 mei 2018 om 18:00

Een heerlijk bijgerecht waarop vele variaties mogelijk zijn 

Ingrediënten

3  biologische eieren (gesplitst)
150 gram geraspte oude kaas
25 gram spelt bloem
200 ml melk
zout
zwarte peper
1 eetlepel boter


Smelt de boter op een laag vuurtje en roer de bloem erdoor zodat een gladde massa ontstaat. Giet beetje bij beetje de melk erbij en roer telkens goed door, eerst met een houten lepel en zodra dat gaat met een garde. Roer vervolgens de geraspte kaas erdoor, blijf roeren tot de kaas helemaal is gesmolten en breng op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en roer de eierdooiers er doorheen.

Klop nu in een kom de eiwitten met een snufje zout helemaal stijf, tot je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het geklopte eiwit eruit valt. Spatel de geklopte eiwitten door de kaassaus en vul een ingevette ovenschaal met de massa. De schaal mag niet meer dan driekwart gevuld zijn.

Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven (200ºC). Haal de soufflé eruit als hij mooi gerezen en goudbruin van kleur is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.

Opmerkingen en tips
In plaats van een grote ovenschaal kun je ook kleine schaaltjes gebruiken en iedereen een eigen souffleetje geven.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.