Home » Recepten » Courgettepasta met rauwe tomatensaus

Courgettepasta met rauwe tomatensaus

Gepubliceerd op 4 juli 2018 11:00

Een heerlijk rawfood gerecht voor op een warme zomerse dag!

Courgette is een groente waar je veel kanten mee op kunt. En wat nog extra fijn is? Het is ook nog eens supergezond.

De groente hoort thuis in de top 3 van groente met een hoog gehalte goede voedingsstoffen. Ze zitten vol vezels, vitamine C en foliumzuur. De courgette is ook nog eens heel goed voor de ogen, omdat er veel vitamine A in zit en het bevat weinig koolhydraten en veel vezels. Dé ideale groente dus als je gezond wilt eten en ook nog eens wilt afvallen.

Ook handig om te weten

Bak courgette niet in te veel olie, courgette werkt namelijk net als de aubergine, als een een spons. Kies in de winkel een courgette die stevig aanvoelt en een gave schil heeft. In de maanden juli, augustus en september is het seizoen van de courgette en in die periode zijn ze dus duurzaam.

 

Ingrediënten (2 personen)

1 courgette
2 verse tomaat, gehakt
50 gram zongedroogde tomaten (droog, niet in olie), geweekt in water gedurende 1 uur
50 gram rauwe cashewnoten, geweekt in water gedurende 1-2 uur
1 teentjes knoflook
Handjevol verse basilicumblaadjes (of 1 theelepel gedroogde basilicum)
Scheutje agavestroop
zeezout
zwarte peper

 

Maak spaghettislierten met de spiraalsnijder ( mocht je die niet hebben snijd dan de courgette in plakjes met een kaasschaaf of dunschiller)

Doe rest van de ingrediënten in de keukenmachine inclusief vocht van de geweekte zongedroogde tomaatjes.

Serveer het samen.

Eet smakelijk!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.