Home » Wraps met sticky tempeh en hummus

Wraps met sticky tempeh en hummus

Gepubliceerd op 23 juni 2018 om 11:00

Een tijdje geleden hoorde ik een klant aan mijn collega's vertellen wat hij maakte met tempeh. Dat klonk heel erg lekker, dus heb ik daar mijn eigen versie van gemaakt. Ik heb er voor gekozen om de tempeh sticky te maken met honing, het is daardoor niet veganistisch. Je kunt de honing natuurlijk weg laten mocht je dat willen.  Het gerecht is geschikt voor 4 wraps, maar het is zo lekker dat ik 3 achter elkaar op had. 

Ingrediënten

1 pakje tempeh, in blokjes gesneden
tamari
water
1 teen knoflook, fijn gesneden
1 tl garam masala ( van Het Blauwe Huis)
honing
4 volkoren wraps
hummus (zelfgemaakte)
spitskool, fijn gesneden
gemengde kiemen

 

Marineer de stukjes tempeh in wat tamari (niet te veel, want is erg zout) en vul het aan tot dat ze onderstaan. Voeg de knoflook en garam masala kruiden toe. Zet het voor minimaal een uurtje weg, langer mag ook. 

Zet een koekenpan op het vuur en giet daar de tempeh samen met het vocht aan toe. Laat het vocht verdampen en bak de tempeh totdat ze een mooi kleurtje hebben. Voeg op het laatst wat honing toe zodat ze plakkerig worden.

Besmeer de wraps met de (zelfgemaakte) hummus, verdeel de spitskool er overheen. Daar op komt de sticky tempeh en maak het af met wat gemengde kiemen.

EET SMAKELIJK!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.