Home » Glutenvrije Rabarber-Amandelcake

Glutenvrije Rabarber-Amandelcake

Gepubliceerd op 19 mei 2019 om 11:30

Rabarber! Niet iedereen houdt ervan maar ik vind het heerlijk. En rabarber is ook nog eens heel gezond. Rabarber is een plant uit de duizend knoopfamilie (net als boekweit). De plant wordt al meer dan 5000 jaar gebruikt, eerst als geneesmiddel.

Ondanks dat verder niemand rabarber eet in mijn gezin, was ik blij verrast dat rabarber werd aangeboden bij mijn groentepakket. Ik heb het dus ook gelijk besteld. Vroeger hadden wij rabarber in de tuin, graag zou ik dat nu in mijn eigen tuin ook willen. Dus mocht iemand een plantje of stek overhebben hou ik mij aanbevolen.

Ingrediënten

150 gram zachte boter + een beetje extra 
100 gram kokosbloesemsuiker
2 eieren
200 gram amandelmeel
115 gram rijstmeel 
2 tl bakpoeder
1/2 tl vanillepoeder
Rasp van een sinaasappel 
Sap van een halve sinaasappel
300-350 gram rabarber 
Eventueel een paar amandelen 
Springvorm van 20 cm
Bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier en vet de springvorm vervolgens in met een beetje boter.

In een mengkom mix je de zachte boter samen met de kokosbloesemsuiker. Voeg daarna 1 ei toe en mix weer door. Herhaal dit met het andere ei. Voeg daarna de amandelmeel, rijstmeel, bakpoeder en vanillepoeder toe. Mix het tot een egaal geheel. Voeg de sinaasappelrasp en sap toe en mix nog snel even door.

Snijd de rabarber stelen in stukjes van ongeveer 3 cm.

In de springvorm gaat eerst de helft van het beslag. Daarop gaat de helft van de rabarber. Vervolgens gaat daar de rest van het beslag erop. Plaats de rest van de rabarber daarop (in een leuk patroon). Versier het eventueel nog met een paar amandelen.

Zet de cake in de oven en zet hem op 180 graden. Bak ongeveer in een uur af, totdat de cake stevig is.

(Let op elke oven is anders, dus kan zijn dat die van jou juist iets hoger of lager moet.)

Laat de cake afkoelen en serveer bij een kopje thee of als toetje met zelfgemaakte bananen ijs.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij dan weten in de reacties hieronder of via Instagram of Facebook en tag @natuurlijksandra


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.