Home » Recepten » Runderrollade met daslook en amandelen

Runderrollade met daslook en amandelen

Gepubliceerd op 22 april 2019 om 17:00

Een tijdje geleden kreeg ik toen ik bij mijn zusje en zwager van boerderij Eytemaheert op werkbezoek was een tas vol vlees mee. Waaronder een runderrollade. 

 

Nou is een rollade niet iets wat ik wekelijks klaar maak. Wij eten sowieso niet dagelijks vlees, maar daar heb ik het een andere keer wel over. Ik besloot de rollade voor een speciale gelegenheid te bewaren. En dat werd Pasen. De avond van te voren de rollade uit de vriezer gehaald zodat het ruim de tijd had om te ontdooien. Ik heb verse daslook in de tuin staan, maar die kan je bijna overal vinden. Sinds 2017 mag je die plukken en gebruiken. Daslook is een knoflook smakende kruid. Ik heb daar een pesto van gemaakt. Ook heb ik knoflook-bieslook in de tuin dus daar een combinatie van gebruikt. Mocht je die laatste niet hebben gewone bieslook kan ook prima of alleen daslook is ook lekker.

Ingrediënten

1 runderrollade (1 kilo)
Handvol daslook/knoflook-bieslook
Olijfolie
Handvol amandelen
50 gram geraspte parmezaanse kaas
1 lente ui
Roomboter

Bak de rollade kort aan in wat roomboter. Ondertussen maak je de pesto in de keukenmachine van de overige ingrediënten. Verdeel de helft van de pesto over de bodem van een ovenschaal. Leg de rollade daarop en verdeel de rest van de pesto op de rollade. Ze het in een voorverwarmde oven (200 °C) voor een half uurtje tot drie kwartier. Het moet nog een beetje roze zijn aan de binnenkant. Laat voor het snijden het vlees nog even rusten.

Ik serveerde er gegrilde asperges bij en aardappeltjes uit de oven.

Liefs Sandra


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.