Home » Recepten » Dream cheese

Dream cheese

Gepubliceerd op 28 april 2019 om 12:00

Sinds kort ben ik mij aan het verdiepen in het zelf fermenteren en maken van producten. Zo kwam ik dit recept tegen. Omdat het zo lekker en makkelijk is deel ik hem graag met jou.

Ingrediënten

2 liter biologische yoghurt, melkkefir of karnemelk

2 tl zeezout of Himalaya zout

Italiaanse kruiden of pizza kruiden (van Het Blauwe Huis)

Olijfolie extra vierge

 

Hulpmiddelen

Vergiet

Kom

Katoenen doek of katoenen broodzak

Touw

Weckpot

 

Zet de vergiet in de kom. Plaats het doek/zak in het vergiet. Schenk de yoghurt in het doek/zak. Knoop het eventueel dicht. Ik plaatste alles in de koelkast. Laat het 24 uur staan. (leeg de kom tussendoor, zodat het vergiet niet het vocht komt te staan). Het vocht wat vrij komt is wei, dat kan je o.a. gebruiken voor in je smoothie, ricotta van maken (ga ik nog proberen, of zo opdrinken). Na 24 uur heb je hangop gemaakt. Dat is heerlijk voor bij het ontbijt met vruchten, of hartig met kruiden. Maar we zijn nu dream cheese aan het maken. Daarom gaat nu het zout erbij. Laat weer 24 uur, zodat het nog steviger wordt. 

 

Na de tweede keer 24 uur draai je er balletjes van en rol je door de kruiden. Plaats de balletjes in de weckpot. Nadat je alles in de pot hebt giet je de olijfolie erover heen. Zorg ervoor dat alles goed onder de olie staat, Het lekkerste is om het nu nog een weekje te laten staan zodat alle smaken goed zijn ingetrokken. 

De dream cheese is heerlijk op volkoren brood met bijvoorbeeld kiemen, op een cracker, of een toastje bij een verjaardag. 

 

 Voor het originele recept zie de video hieronder  (bron https://homesteadingfamily.com) 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Maria
een jaar geleden

Mijn dream cheese blijft nattig. Er zijn geen echte balletjes van te maken. Moet ik t nog een poosje in de koelkast zetten? Of een schone doek gebruiken, want waar t nu in zit, is erg vochtig.