Home » Kip tandoori

Kip tandoori

Gepubliceerd op 30 april 2019 om 21:00

Dit heerlijk gerecht is toch wel favoriet bij ons thuis. Op zich niet veel werk, maar denk er wel om dat de kip een dag van tevoren al in de marinade moet, voor het lekkerste smaken.

Bereidingstijd: drie kwartier (plus van tevoren een nacht marineren)

 Ingrediënten

  • twee kipfilets

voor de marinade

  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl gemalen koriander
  • olie
  • 250 gram Griekse yoghurt

voor de saus

  • olie of ghee (geklaarde roomboter)
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje verse gember, ca. 1 cm
  • 1½ tl kurkuma
  • 1½ tl gemalen komijn
  • 1½ tl gemalen koriander
  • ½ tl garam masala
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 ml groente bouillon (zonder gist en suikers)
  • 1-2 eetlepels cashewnotenpasta of witte amandelpasta
  • 2 el amandelschaafsel
  • Handje cashewnoten
  • 1 el vloeibare honing
  • 50 ml slagroom
  • verse koriander, fijngehakt, als garnering en voor de smaak

 

Snijd de kipfilets in grote stukken.

Meng de kurkuma, komijn, garam masala, gemalen koriander en 1 el olie door de yoghurt.
Voeg de stukken kip toe. Laat afgedekt een nacht in de koelkast marineren.

Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gemberwortel en hak hem fijn.
Verhit 2 el olie (of ghee) in een pan en bak hierin de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan op een bord en houd apart.

Verhit 2 el olie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember lichtbruin.
Voeg de kurkuma, komijn, koriander, garam masala toe en bak c.a. 1 minuut, voeg dan ook de tomatenpuree toe en verwarm nog een minuut.

Blus af met de bouillon en laat het geheel een kwartiertje zachtjes inkoken.
Voeg de cashewnotenpasta/amandelpasta, amandelschaafsel, cashewnoten, honing, room en overgebleven marinade toe en kook c.a. 2 minuten mee.

Doe de kip stukken terug in de saus en laat nog tien minuten sudderen.
Als garnering kun je er verse, gehakte koriander over strooien. Lekker met Indiase rijst.  Als groente erbij zijn sperzieboontje erg lekker. Want de maaltijd is niet compleet zonder groente! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.