Home » Recepten » Bulgur salade

Bulgur salade

Gepubliceerd op 29 april 2019 om 12:00

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 2 stengels lente-ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 300 gram (spelt)bulgur
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • bosje peterselie
  • zout en zwarte peper
  • 2 theelepels munt

Bereiding
Breng een groot kopje water (ruim 200 ml.) aan de kook. Doe de bulgur in een diepe schaal en giet het kokende water erover. Dek de schaal af en laat de bulgur een kwartiertje trekken.

Schil in de tussentijd de uien en snipper deze in fijne blokjes. Snijd de tomaten en komkommer eveneens in kleine blokjes. Was de bosui en snipper deze in dunne ringen.
Doe als de bulgur getrokken is de tomaten, komkommer, tomatenpuree, ui en bosui erbij. Voeg ook het sap van 2 citroenen, olijfolie, zout en peper, gedroogde munt en de fijngehakte peterselie toe.

Roer alle ingrediënten door de bulgur.

Ook lekker met feta of jonge geitenkaas. Uiteraard is het dan niet meer veganistisch.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.